Bites & Business 18 mei - Starters Succes

Bites & Business 18 mei

Voor en door ondernemers

Een onmisbare tool voor veel ondernemers: beeld – hetzij stilstaand hetzij bewegend. Je scoort ermee in brochures, folders, op je website en op social media. Klanten smullen van ’the personal touch,’ wat de waarde van zelfgemaakte foto’s en video’s vergroot. En gelukkig hoef je er niet zoveel moeite voor te doen: met je smartphone kom jij een heel eind. Op de Bites & Business van 18 mei gaven Yvonne Jansen (Yvifoto) en Dinotra Heymans (Dinotra Social) een aantal praktische handvatten.

Rustige compositie, afmetingen en bewerken

De middag werd afgetrapt door Yvonne. Zij legde aan de hand van foto’s de basisprincipes van fotograferen uit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een rustige achtergrond hebt. Focus je op één ding, mens of dier; overbodige taferelen kun je er later afhalen. Wees je bewust van de lichtinval: tegen het licht in fotograferen maakt alles overbelicht. Bovendien kun je beter de foto net iets te donker maken, want dat kun je later bij het bewerken rechttrekken.

Vroeger was online foto’s bewerken not done, maar het is altijd wel noodzakelijk. Al is het alleen voor de belichting”.

Daarna passeerden een aantal fotobewerkingsprogramma’s de revue: Lightroom cc, Photoshop Express en de apps die vaak standaard op je telefoon staan. Om een mooi resultaat te behalen, zijn de laatste vaak al voldoende. Handige bewerkingsopties zijn: helderheid, contrast, witbalans en verzadiging. Tot hilariteit van iedereen sloten we af met het maken van ‘selfies’.

De mogelijkheden van video

Behind the scenes, een dag op kantoor, de diensten van een bedrijf, de ontstaansgeschiedenis, de medewerkers en events. Tal van leuke ideeën voor een zakelijke video! Deze en andere mogelijkheden van bewegend beeld besprak Dinotra tijdens de tweede helft van de middag.

Doe het goed, of niet.”

We hebben het de afgelopen jaren wel gemerkt, video is in, vlogs zijn booming. Waarom? ‘Je kijkt liever dan dat je leest. ’t Kost simpelweg minder energie. Vandaar dat het zeker de moeite loont om hierin te investeren,’ aldus Dinotra. Ook video’s kun jij maken met jouw mobiele telefoon. Hulpmiddelen: een statief/stabilizer zodat je scènes vanuit alle mogelijke hoeken op de gevoelige plaat kan vastleggen, een microfoon (voor in luidruchtige situaties), een goed verhaal en een programma om te monteren. Filmora Go en Adobe Spark zijn hierbij goede opties, maar er zijn er heel veel op de markt. Dus het is een kwestie van proberen, proberen en proberen.

Vraag feedback. Alleen zo weet je of je video in de smaak valt.”

 

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank