Amerika investeert in Q-koortsonderzoek

Amerika investeert in Q-koortsonderzoek

Voor en door ondernemers

Het Amerikaans ministerie van Defensie steekt 4,5 miljoen euro (5,2 miljoen dollar) in de ontwikkeling van een nieuw type vaccin tegen Q-koorts. Het Osse bedrijf Innatoss Laboratories, gevestigd op het Pivot Park maakt deel uit van het Q-koorts consortium waarin geïnvesteerd wordt. Starters Succes Oss Bernheze is trots dat een van haar starters dit succes boekt!

Innatoss ontwikkelt Q-koorts diagnostiek en speelt binnen het consortium een belangrijke rol in het ontrafelen van de immuunrespons na besmetting met Q-koorts. Het bedrijf heeft in 2014 in samenwerking met de GGD Hart voor Brabant ruim 1500 mensen in het Brabantse dorp Herpen getest. In deze studie werd naast het meten van antistoffen ook gebruik gemaakt van Q-detect™. Dit is een nieuwe, door Innatoss ontwikkelde methode waarmee besmetting accurater kan worden vastgesteld. De aangetroffen verscheidenheid van afweerreacties blijkt van grote wetenschappelijke waarde.

“In Herpen bleken verschillende afweerreacties op de Q-koorts bacterie voor te komen. Veel mensen waren besmet, maar lang niet iedereen is ziek geworden. Een paar mensen hebben juist weer de ernstige variant opgelopen; chronische Q-koorts. Daarnaast is er een grote groep waarbij de bacterie niet meer actief lijkt te zijn, maar die nog steeds erg veel last hebben van restverschijnselen. Deze verscheidenheid in zo’n klein gebied is uniek en is een ijzersterke basis voor dit vaccinproject met internationale grote spelers. Het belang van een grote populatie die aan Q-koorts was blootgesteld werd direct herkend door de onderzoekers van de internationale partners.” aldus Anja Garritsen, CEO van InnatOss Laboratories.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X