Workshop: 'Tarieven vragen als een PRO’ - Starters Succes

Kom je ook?

Meld je direct aan

04 oktober
Start: 15:30u
Einde: 17:30u
Bizztopia, Oude Litherweg 2 te Oss

Workshop: ‘Tarieven vragen als een PRO’

HET GEVAAR VAN TE LAGE TARIEVEN!

Als ondernemer kan het best een uitdaging zijn, om de juiste tarieven te vragen. Toch is het enorm belangrijk! Sowieso kun je met te lage tarieven niet voldoende winst maken. Maar daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke nadelen meer:

1. Te weinig commitment
Als klanten echt resultaat willen, zijn ze bereid daarin te investeren. In tijd, maar ook in geld. Met te lage tarieven trek je vooral klanten aan, die willen dat “het goedkoop is”. Dit zie je tijdens de samenwerking vaak terug in hun eigen gedrag. Ze verwachten al jouw commitment, maar hebben zelf nog 100 andere prioriteiten. Een samenwerking verloopt daardoor vaak stroever en leidt ook tot minder resultaat.

2. Klanten zeggen NEE
Een lage prijs wordt onbewust geassocieerd met mindere kwaliteit. Klanten die bereid zijn te investeren in een goede oplossing, kiezen daarom graag voor iemand die zich op alle vlakken (inclusief de prijs!) professioneel presenteert. Een te laag tarief schaadt zo het vertrouwen schaden. En dat is pijnlijk, want dan zeggen juist de klanten die bereid zijn om je goed te betalen, vaker NEE tegen jouw voorstel.

3. Negatieve spiraal
Kiezen je huidige klanten voor jou “omdat je betaalbaar bent”? Dan is dat ook de manier waarop ze je aanbevelen. Nieuwe klanten hebben dus ook deze verwachting en selecteren vooral op prijs. Na verloop van tijd ga je zo geloven dat iedereen dit doet. Zonde, want er zijn ook veel klanten voor wie andere factoren net zo belangrijk zijn. Zij kiezen bijvoorbeeld vooral voor kwaliteit, creativiteit, vertrouwen of een goede relatie.

4. Mindere kwaliteit
Als je veel klanten moet bedienen, die allemaal net genoeg (of te weinig) betalen, dan lever je minder goed werk. Liever heb je voor elke klant uitgebreid de tijd. Dit maakt je alerter, creatiever en geeft je de ruimte af en toe iets extra’s te doen. En daar betalen klanten dan weer graag wat extra voor!

5. Het voelt niet goed!
Last but not least: Werken voor te lage tarieven kost enorm veel energie. Telkens begin je vol enthousiasme aan een nieuwe samenwerking. Maar na verloop van tijd gaat een project waarvoor je niet goed beloond wordt altijd tegenstaan. Het eind moet vaak uit je tenen komen. Je voelt je niet gewaardeerd, tekort gedaan en wordt er misschien soms zelfs wat chagrijnig
van.

Herkenbaar?Als je één of meer van deze punten herkent, dan is de kans groot dat je tarieven te laag zijn. Tijdens de workshop helpt Janneke van Oorsouw je om jouw blokkades te doorbreken, zodat je met hetzelfde werk meer kunt gaan verdienen! Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden workshop

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X