Workshop: Meer grip op je (zakelijke) portemonnee! - Starters Succes

Kom je ook?

Voor en door ondernemers

15 juni

Workshop: Meer grip op je (zakelijke) portemonnee!

Kan ik met mijn idee voldoende geld verdienen? Het is de grote vraag van iedere starter. Hoe bepaal ik de financiële haalbaarheid van mijn (op te zetten) bedrijf? Kan ik daar mijn gewenste leven mee leiden? Welk tarief kan ik hanteren? Hoe bepaal ik dat dan? Loondienst versus zelfstandig ondernemer. Hoe vergelijk je dat? Hoe stem ik mijn zakelijke financiën af op mijn persoonlijke portemonnee. Hoe werkt dit?

Van loondienst naar ondernemen, een grote stap. Weet jij hoe je ervoor zorgt dat je inkomen gelijk blijft? Want je bent gewend aan een bepaalde levensstandaard en wilt die graag zoveel mogelijk vasthouden. En wat als de realiteit anders blijkt te zijn. Wat kun je dan doen om toch weer dat inkomen te krijgen wat je wilt? Stel dat je ziek wordt. Waar haal je dan je inkomen vandaan? En hoe zit het eigenlijk met je pensioen? Welke stappen kan ik zetten om dat te organiseren?

Als je start met een eigen bedrijf, helpt het om vooraf je financiën op een rij te zetten. In slechts 5 stappen krijg je inzicht in jouw zakelijke portemonnee.

1. Hoeveel heb jij gemiddeld per maand nodig?
2. Hoeveel winst moet je maken om dat uit je bedrijf te kunnen halen?
3. Hoeveel omzet moet je maken om je winst te behalen?
4. Hoeveel producten/diensten moet je leveren om je omzet te realiseren?
5. Heb je voldoende tijd en mogelijkheden om je omzet te behalen?

In de berekeningen die je samen met Eleonora van Grinsven gaat doen komen diverse onderdelen uitgebreid aan bod. Zoals tarief, het verschil tussen netto en bruto, verschillende soorten belasting, ziekte, pensioen, gedeeltelijke loondienst. Je krijgt antwoord op je financiële vragen waardoor je beter weet wat je mogelijkheden zijn om zakelijke te slagen. Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn.

 • Workshop: Meer grip op je (zakelijke) portemonnee!
 • Tijdstip: Van 15.30 – 17.30
 • Locatie: Bizztopia, Oude Litherweg 2 te Oss

  De workshop is gratis, aanmelden is verplicht en kan via de link aan de rechterkant ‘aanmelden Bites & Business’.

 • Aanmelden workshop

  Voel je thuis

  Je bent altijd welkom in onze huiskamer

  Of je nu lid bent of niet; in onze huiskamer is  iedereen welkom. Om te sparren, voor een praatje of om te netwerken met andere ondernemers. En natuurlijk mag je altijd aansluiten bij onze events.

  Kom er ook bij!

  Onze partners

  Starters Succes Oss Bernheze is mede mogelijk gemaakt door:

  Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank