Bedrijfsbezoek Mike Uijen | Dombosch Bouw B.V. - Starters Succes

Kom je ook?

Meld je direct aan

09 maart
Start: 09:00u
Einde: 11:00u
Voorschakelstraat 6, te Oss

Bedrijfsbezoek Mike Uijen | Dombosch Bouw B.V.

Op donderdag 9 maart gaan we op bezoek bij Mike Uijen van Dombosch Bouw B.V.. Mike geeft ons een kijkje in de keuken en neemt ons mee in zijn inspirerende ondernemersverhaal.

Aanleiding om het ondernemerspad in te slaan
Ik begon op 22 jarige leeftijd als werknemer bij Dombosch Bouw B.V. en heb binnen 5 jaar een flinke groei doorgemaakt, wat geleid heeft tot de overname van het bedrijf. Vanaf dat moment mocht ik mijzelf ‘ondernemer’ noemen.

Wat is er zo bijzonder aan jouw bedrijf
We hebben een goede, strakke organisatie met korte lijnen, en met een groeiend aantal jonge vakmensen een moderne (lean and mean) structuur. Daardoor kunnen we uitstekende kwaliteit leveren tegen een laag kostenpeil.

Bijzondere mijlpalen
Dombosch Bouw B.V. is ontstaan in Geffen en vervolgens 30 jaar gevestigd geweest in Raamsdonkveer. De verhuizing van het bedrijf in 2017 naar thuishaven Oss was een bijzonder moment voor ons.

Hindernissen
Door mijn jonge leeftijd (ik was 27 jaar toen ik het bedrijf overnam) merkte ik dat bij het personeel en de vaste opdrachtgevers een gebrek aan vertrouwen was, daar heb ik flink in moeten investeren. Ook heb ik vanaf 2009 tot 2017 er alles aan gedaan om Dombosch Bouw B.V. in Oss op de kaart te zetten, als vaste waarde. Dat was geen sinecure, er was veel weerstand van de “gevestigde orde”. Uiteindelijk is het wel gelukt.

Anders doen
Door mijn jonge leeftijd was ik soms wat wild en minder doordacht aan het werken en ploeteren in plaats van echt te ondernemen.

Trots
Ik ben trots op de fantastische projecten die we gerealiseerd hebben met als “pronkstuk”, de uitbreiding van het Museum Jan Cunen. Ook ben ik trots dat Raymond van Spall na 17 jaar werkzaam te zijn bij Dombosch Bouw is toegetreden als aandeelhouder, en is doorgegroeid tot algemeen directeur. En natuurlijk ben ik trots op mijzelf; dat een klein mannetje uit de Vogelwijk in Oss met beperkte mogelijkheden het zo ver geschopt heeft.

Succesvol ondernemer
Dat we succesvol zijn komt volgens mij mede door (groei)kansen te geven aan het personeel en zeer doelgericht te werk te gaan op basis van een heldere visie. Ook het vasthouden aan de strategie en beheersbaar houden van kosten dragen hieraan bij terwijl we toch continu anticiperen op de (grillige) marktomstandigheden.

Geïnteresseerd in het ondernemersverhaal van Mike, meld dan aan via onderstaande button.

Aanmelden bedrijfsbezoek

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank