Advies van een bekende Osse ondernemer

Advies van een bekende Osse ondernemer

Voor en door ondernemers

Donderdag 4 juni vond er weer een nieuwe editie van ‘Starters Bezoek’ plaats. Deze keer konden ondernemers op de koffie bij Joep Kemkens, algemeen directeur van Kemkens installatie. Wederom weer een gezellige en bovenal een leerzame ochtend.

Net als de voorgaande keren stond ook deze ochtend een kopje koffie klaar voor de 18 aanwezige enthousiaste ondernemers. Deze keer in het kantoor van Kemkens, waar Joep zijn verhaal vertelde over ondernemen in Oss.

Joep is een ondernemer pursang. Op jonge leeftijd sprong hij al bij in het bedrijf van zijn ouders, waar hij al snel een zelfstandige rol kreeg. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid en speelt het in op de veranderende markt van technische dienstverlening. Maar deze ochtend geen technisch verhaal, maar een persoonlijk verhaal…

Netwerken
In de korte presentatie vertelde hij over de geschiedenis van het bedrijf, de overnames en samenwerking met andere partijen, zoals Essent. Daarna ging hij in op netwerken. “Het is een nietszeggend begrip. Al heb ik er wel veel mee te maken binnen mijn werk, bestuursfunctie bij de Osse Industriële Kring en als voorzitter van voetbalclub FC Oss.” Hierbij werd het belang van (zakelijk) netwerken nader toegelicht. Joep: “Ik zie jullie als meer ondernemer dan mijzelf. Als starter begin je met niets, waar je iets van maakt en dat is erg risicovol. Kijk, ik heb het conform binnen mijn bedrijf. Dus haal het beste uit jezelf om klanten te krijgen én te behouden.”

De toekomst voor ondernemen in Oss
Volgens Joep moet Oss zich meer richten op de regio, meer ‘buiten’ Oss denken. Er is veel te vinden en de stad heeft veel te bieden, alleen zal op sommige onderdelen geschakeld moeten worden. Denk aan de ontwikkeling van het centrum of vestiging en opstarten van nieuwe bedrijven. “We weten waar we naartoe willen, er moet nu alleen actie komen.” aldus Joep.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X