Advies van een bekende Osse ondernemer

Advies van een bekende Osse ondernemer

Voor en door ondernemers

Op 15 september was het vierde ondernemersbezoek weer aan de beurt. Deze keer bij Karin Wagemakers, directeur van bouwbedrijf Wagemakers. Onder het genot van een kopje koffie vertelde zij hoe ze samen met haar broer het familiebedrijf in nieuwe banen leidt. Zij ging in gesprek met twaalf ondernemers om de historie en haar ervaringen van het bouwbedrijf te delen.

Familiebedrijf
Al vanaf de tweede wereldoorlog heeft de naam Wagemakers zijn stempel gezet in Oss en omgeving. Haar grootvader startte het op en droeg het later over aan zijn twee zonen. Haar vader en een oom hebben het bedrijf voortgezet en uitgebouwd. Vervolgens werd het stokje in 1997 aan Karin en haar broer Hans overgedragen. Karin: “We vullen elkaar goed aan, kijken naar verbeteringen in het bedrijf en met een frisse blik proberen we problemen te tackelen. Daardoor waren wij goed voorbereid op de crisis in 2008. In die periode boden we bijvoorbeeld scholing aan afgestudeerde timmerlieden om de toenemende eisen binnen de bouw op te vangen.” Hiermee gaf Karin een mooi voorbeeld van het snel en goed anticiperen op je (werk)omgeving.

Samenwerken als uitgangspunt
Tot slot benadrukte Karin hoe belangrijk het is om samen te werken en dat je daarbij goed voelt. Ondernemers vroegen zich af hoe je zulke veranderingen aanpakt. “Neem de tijd en doe niet alles tegelijk. Veranderingen moeten geleidelijk en in harmonie gaan”, lichtte Karin toe. Tegen het einde van het bezoek zaten alle aanwezige ondernemers geïnspireerd en vol tips te poppelen om met hun eigen business aan de slag te gaan.

Dank aan Karin voor haar energieke inspiratie en aan de deelnemers voor de brandende vragen. Heb jij het vierde bezoek gemist? Bekijk dan de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank