“Mijn coach leerde me structuur aan te brengen bij het opzetten van een onderneming” - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

Ik ben Anneloes Theunisse, 35 jaar en moeder van 2 kinderen. Daarnaast sta ik al 13 jaar voor de klas op het VMBO. Een mooie doelgroep met uitdagingen en mogelijkheden. Zij leren door te doen en met wat doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen kunnen zij veel bereiken.

Mijn passie ontdekt

Vorig jaar merkte ik dat ik vastliep en dat ik met minder energie mijn dag doorkwam. Na fijne gesprekken met fijne personen, besloot ik te gaan kijken waar ik nou echt energie van kreeg. Eigenlijk wist ik dit al, maar door de waan van de dag vergeet je soms een stapje terug te doen. Mijn passie ligt in de keuken. Als ik moe of gestrest ben, duik ik het liefst de keuken in. Het snijden en kneden werkt mediatief en het samen eten verbindt.  Het is dan ook de plek waar ik de meeste tijd doorbreng. Daarnaast eet ik al sinds mijn 12e vegetarisch en vind ik het leuk om te experimenteren met recepten. Met alle blogs en vlogs van tegenwoordig is er voldoende inspiratie.

Werk maken van mijn passie

Om mijn passie ook een deel van mijn werk te kunnen maken, heb ik 1 dag ontslag genomen. Deze tijd besteed ik aan het opzetten van mijn bedrijf Little miss Perfect. Ondertussen heb ik al vele avonduurtjes in de keuken besteed om recepten uit te proberen. De ene keer levert dit een beter resultaat op dan de andere. Ik wilde het niet alleen bij een idee laten, daarom heb ik contact opgenomen met Bizztopia. Via Starters Succes ben ik gekoppeld aan een coach: echt een gouden zet! Nu kan ik mijn ideeën ook werkelijkheid maken door één keer per maand een Meatless Monday te verzorgen.

Ondernemen meer dan lekker eten bereiden

In de praktijk ervoer ik wat werkbaar was en waar de beperkingen lagen. Ook stapte ik uit mijn comfortzone en ging ik aan de slag met zaken als wetgeving, belasting, social media, certificaten en netwerken. Ik ontmoette een groep hele fijne ondernemers die vanuit hun eigen ervaringen goede, eerlijke en realistische feedback gaven op mijn onderneming. Ik kwam erachter dat ondernemen niet alleen draait om het bereiden van lekker eten, maar dat er veel meer bij komt kijken.

Gestructureerd mijn onderneming opzetten

De maandelijkse terugkoppeling met mijn coach zorgde voor een vast moment om terug te kijken op wat ik die maand had gedaan en concrete stappen en doelen vast te stellen voor de volgende maand. Op een heel prettige en uitnodigende manier gaf ze mij structuur in mijn proces van het opzetten van een onderneming. Wat ik lastig vind, is om een duidelijke doelgroep te benaderen en een focus te vinden in wat ik kan leveren. Het liefst pas ik me aan mijn klant aan, maar ik mag dichter bij mezelf blijven en kijken wat haalbaar is, in tijd en middelen. Ook ben ik nog zoekende naar een goed verdienmodel. Dat zorgt er ook voor dat ik creatief word. Zo onderzoek ik nu of er een workshopmogelijkheid is en ben ik met mensen in contact gekomen met wie ik spar over een mooie samenwerking.

Meer energie en enthousiasme

Al met al weet ik nog niet precies waar dit proces uiteindelijk toe gaat leiden, maar het heeft me nu al opgeleverd dat ik meer energie heb, met enthousiasme elke maand 2 heerlijke lunches verzorg, nieuwe mensen heb leren kennen, ontdekt heb dat ik het ook heel leuk vind om mooie foto’s te maken en uitgedaagd word om ook de andere aspecten van het ondernemerschap te onderzoeken. In de toekomst hoop ik een mooie balans te vinden in het moederschap, werk en privé en ongeveer de helft van mijn week bezig te kunnen zijn met Little miss Perfect.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X